VIDEOKIRJASTO

VERSOVA PUU – videokirjaston elokuvia voi käyttää seurakuntatyössä mm. rippikouluopetuksessa, nuorten illoissa, linja-autoretkillä, hartauksissa, kouluvierailuissa ja erilaisissa tapahtumissa. Elokuvat soveltuvat myös koulujen opetusmateriaaliksi uskonto- ja elämänkatsomustiedon tunneille.

    • Lyhyen alustuksen myötä katsotaan elokuva yhdessä ryhmän / oppilaiden kanssa.
    • Elokuvan katselun jälkeen ohjaajan / opettajan valitsemalla tavalla aletaan purkaa elokuvan tapahtumia, sisältöä ja aiheita joko yhteisellä keskustelulla tai ryhmätöinä. 
    • Opettajaa / ohjaajaa suositellaan katsomaan elokuva etukäteen ja itse valitsemaan haluamansa käsittelyalueet. Jokaisella elokuvalla on useita mahdollisia käyttöalueita ohjaajan / opettajan valitseman näkökulman mukaan.

 

Elokuvien lopetukset ovat avoimia, minkä vuoksi elokuvien teemat ja sisällöt vaativat yhteistä purkukeskustelua. Lähtöajatuksena on hyödyntää yhteistä kokemusta ja sen herättämiä tunteita eri aihealueiden syventämisessä. Elokuvien kestot ovat 13 – 28 minuuttisia, elokuvasta riippuen. Yhden elokuvan voi käsitellä joko yhden oppitunnin tai kaksoistunnin aikana, opettajan / ohjaajan valinnoista riippuen.

Tilatessaan DVD:n videokirjastosta ostava osapuoli saa vapaat käyttöoikeudet videomateriaaliin julkisissa tiloissa ja tapahtumissa. 

 

 

HARHAPOLULLA (2016)

Kesto: 23 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: suomi, englanti

 

 

 

 

 

PINNAN ALLA (2015)

Kesto: 23 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: suomi, englanti

 

 

 

 

 

ANSAITSEMATON ARMO (2014)

Kesto: 19 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: suomi, englanti

 

 

 

 

 

VIIMEINEN NÄYTÖS (2013)

Kesto: 28 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: suomi, englanti

Taneli liittyy näytelmäkerhoon saadakseen tavata salaista ihastustaan Aadaa. Tilanne mutkistuu, kun Aadan lapsuudenkaveri, koulun “kovispoika” Aki tulee kuvioihin ja näytteleminen alkaa kiinnostaa myös häntä. Mustasukkaisuuden siivittämä kaksinkamppailu johtaa pahan kiertokulkuun ja rikkinäisiin sydämiin.

“Viimeinen näytös” kertoo kateuden ja omien mielihalujen mukaisen elämän seurauksista. Väärät teot kylvävät siemeniä, joiden satoa on raskasta niittää.

 

isoveli

ISOVELI (2011)

Kesto: 28 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: suomi, englanti

“Isoveli” kuvaa särkyneiden nuorten elämää paineiden ja odotusten keskellä. Se on kertomus rakkaudesta ja välittämisestä itsekkäässä ja rikkinäisessä maailmassa. Elokuva on modernisoitu versio Raamatun Tuhlaajapoika -kertomuksesta.

 

 

 

samarialainen

SAMARIALAINEN (2010)

Kesto: 21 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: Suomi, Englanti

“Samarialainen” kertoo Petrasta ja Annista, joiden elämä pyörii poikien ja bilettämisen ympärillä. Koulukiusatulle Annille yläaste on rankkaa aikaa ja hän on joutunut yhteisössään hyljeksityksi ja kiusatuksi. Hänen ainoa ystävänsä Petra on Annin ainoa kiinnike sosiaaliseen elämään. Petra on osa paikallista nuorisojengiä, mikä tuo lisää hankaluuksia Annin elämään. Koulukiusaamisen arvet ja ongelmat seuraavat häntä myös vapaa-aikana, kun hänen kiusaajansa pääsevät mukaan jengiin. Erilaisten sattumusten kautta Anni joutuu punnitsemaan koston oikeutusta elämässään. Elokuva kertoo kristittynä elämisestä ja oikeiden valintojen tekemisestä epäoikeudenmukaisessa ja raadollisessa maailmassa.

 

lahjaksiannettu

LAHJAKSI ANNETTU (2009)

Kesto: 20 min
Ikäraja: SALLITTU
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: Suomi, Englanti

Kertomus uudelle paikkakunnalle muuttavasta Meeristä, jolla on selkeä suunnitelma omasta tulevaisuudestaan. Meerin suunnitelmat kuitenkin järkkyvät, kun kaksi paikkakuntalaista poikaa alkaa piirittää häntä. Meeri joutuu kohtaamaan uuden todellisuuden, jossa elämää ei voikaan suunnitella etukäteen valmiiksi. Elokuva kertoo rakastumisesta, elämän hallinnasta ja sen yllätyksellisyydestä.

 

 

risteysvkirjasto

RISTEYS (2008)

Kesto: 14 min
Ikäraja: K-12
Kuvasuhde: 16:9
Tekstitys: Suomi, Englanti

Elokuva kertoo neljästä Death metal -bändin jäsenestä, jotka haluaisivat päästä toteuttamaan unelmaansa ja saada musiikkinsa suuren yleisön kuuluville. Mahdollisuus tähän aukeaa, kun paikkakunnalla järjestetään bändikisa. Pääpalkintona on levytyssopimus parhaalle bändille. JiiPeen, Ragun, Simon ja Joelin unelma on lähempänä kuin koskaan.Death Metal -bändin basisti ihastuu tyttöön, joka edustaakin toista arvomaailmaa. Poika joutuu tytön kautta tutustumaan seurakuntaelämään ja tulee elämässään muutoksen eteen – risteykseen.

 


kultainenvkirjasto
KULTAINEN KESKITIE (2006)

Kesto: 14 min
Ikäraja: SALLITTU
Kuvasuhde: 4:3
Tekstitys: Suomi, Englanti

Kertomus kahdesta nuoresta ääripään kulkijasta, Jennasta ja Kalevista, joista kumpikaan ei ole elämässään onnellisia. Kalevi on syrjäytynyt, omissa oloissaan viihtyvä nuorukainen, joka ei ole kiinnostunut häntä ympäröivästä maailmasta ja siellä olevista ihmisistä. Kalevin lähellä olevat ihmiset yrittävät saada häntä irti omista oloistaan, siinä onnistumatta.Jenna elää pintaliitoelämää, missä mikään ei tunnu miltään. Hän on kaiken keskipiste ja tekee asiat miten haluaa, muista välittämättä. Hänen huomionsa on keskittynyt täysin häneen itseensä, minkä vuoksi hänkään ei huomaa muita ihmisiä.